Popis
Bio pšeno získavame po odstránení šupiek z bio prosa. Bio pšeno sa vyznačuje dobrou stráviteľnosťou a výživnými látkami pre ľudský organizmus. Je bohatým zdrojom minerálov a vitamínov. Obsahuje vysoký podiel bielkovín, tukov a sacharidov. Má všestranné využitie v kuchyni, príprava prílohy, kaše.
Použitie a príprava
Pred varením bio pšeno precízne opláchneme vodou, potom následne sparte vriacou vodou 2 až 3 krát a nakoniec prepláchnite studenou vodou, potom nechajte odkvapkať. Bio pšeno varíme približne 15 minúť spolu s vodou alebo mliekom v pomere 1:1,5. V závere varenia necháme zmäknúť v uzavretom hrnci.
Výživové hodnoty na 100g
Zloženie | 100% vylúpané zrno bio prosa |
Podiel v konečnom produkte | 100% |
Energetická hodnota | 1449 kJ/346 kcal |
Bielkoviny | 10,5 g |
Tuky
z toho nasýtené mastné kyseliny: |
2,9 g
0,6 g |
Sacharidy
z toho cukry: |
68,4 g
0,1g |
Alergény | prirodzene bezlepková surovina, môže obsahovať lepok |
Skladovanie
Skladovať na suchom a tmavom mieste