Popis
Použitie a príprava
Bezgluténová zmes na pečenie bieleho chleba.
Suroviny: 500 g zmesi na prípravu bieleho chleba, 400 ml vlažnej vody, 20 g kvasníc, 12 g soli.
Pečenie v rúre: suroviny spolu dobre premiešať mixérom, alebo vymiesiť ručne. Vnútro formy potrieť olejom a cesto vložiť do pripravenej formy, vrch uhladiť. Nechať odpočívať na teplom mieste, prikryté naolejovanou fóliou a nechať kysnúť 45 min. Piecť vo vyhriatej rúre pri 200° C cca 45 min.
Pečenie v pekárničke: v miske stroja zmiešať vlažnú vodu, soľ, zmes na pečenie a navrch vysypať droždie. Zatvoriť veko pekárničky a spustiť stroj na program pečenia bezlepkového chleba. Piecť cca 90 min.
Výživové hodnoty na 100g
Zloženie
Podiel v konečnom produkte
Alergény |
bezgluténový pšeničný škrob, dextróza, stabilizátory (guarová guma, xantánová guma), kypriaci prostriedok (uhličitan sodný), kyselina askorbová
100%
neobsahuje lepok |
Energetická hodnota | 1460 kJ / 344 kcal |
Tuky
z toho nasýtené mastné kyseliny |
0,1 g
0,05 g |
Sacharidy
z toho cukry |
84,5 g
4,7 g |
Vláknina | 2,1 g |
Bielkoviny | 0,3 g |
Soľ | 0,04 g |
Skladovanie
Skladovať na suchom a tmavom mieste.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.