Bio pšeničné otruby 250g

0,95 

Číslo produktu: 172
Hmotnosť: 250g
Trvanlivosť: 12 mesiacov
Dostupnosť: na sklade
Krajina pôvodu: HU

00000001-1-36 00000002-1-46 00000005-1-03 00000007-1-12

Katalógové číslo: 172 Kategórií:

Popis

Trápi vás únava, bolesti hlavy a nedokážete sa koncentrovať? Tieto príznaky sú častokrát zapríčinené „len“ neporiadkom v našom tráviacom trakte. Kalorické, mastné a sladké jedlá, ktoré sme počas zimy často konzumovali, zanechali na nás svoj zreteľný podpis. Pšeničné otruby obsahujú veľa proteínov, tukov, množstvo vitamínov skupiny B a dôležitých minerálov. Pšeničné otruby sa okrem hojnosti živín vyznačujú vysokým podielom nestráviteľnej vlákniny. Vláknina tvorí viac ako 40 % celého ich obsahu a skladá sa z celulózy, hemicelulózy a lignínu. Práve tento typ nerozpustnej vlákniny má vynikajúci účinok na naše črevá.

Použitie a príprava

Pšeničné otruby majú pred inými otrubami veľkú prednosť v tom, že obsahujú najviac fosfátov potrebných pre výživu nervov. V tom spočíva ich silný liečebný účinok na nervovú sústavu. Domáci recept na liečbu nervových porúch: Para orechy majú vysoký obsah vitamínu B1, ktorý je veľmi dôležitý pre rovnováhu nervového systému. 2 polievkové lyžice pšeničných otrúb, 1 polievková lyžicu medu, 12 tabliet pangaminu (pivovarské kvasnice), hrsť orechov (striedať mandle, vlašské, lieskové, kešu a para orechy, alebo ich zmes) každý druhý deň 20 – minútový kúpeľ s odvarom 50 g droždia Aké množstvo otrúb treba konzumovať? Celozrnný chlieb je zdrojom množstva výživných látok pre naše zdravie 30 g = 2 polievkové lyžice denne Túto dennú dávku sa neodporúča prekračovať. Vyberajte si otruby z biologicky čistých zdrojov. Najvhodnejšie je užívanie otrúb v ich prirodzenom stave ako súčasť pšenice, celozrnných výrobkov, celozrnného chleba a pečiva. Kedy nie je vhodné užívať otruby… Dráždia črevá: Otruby obsahujú tvrdý lignín, ktorý môže narušiť sliznicu čriev. Užívanie otrúb preto nie je vhodné pri zápale čriev a podráždených črevách. Obsahujú fytáty: Fytáty sú zásobnou formou fosforu, ktorá sa v rastlinách viaže na vlákninu. Fytáty čiastočne viažu železo, zinok a vápnik a zhoršujú ich vstrebávanie v črevách. Ak však celozrnné potraviny varíme, klíčime alebo v nich prebehne kvasný proces, nastane rozklad fytátov a dostupnosť minerálov sa výrazne zlepší.

Výživové hodnoty na 100g

Zloženie  bio pšenica potravinárska 100%

Energia 823 kJ /195 kcal
Tuk

z toho nasýtené mastné kyseliny

4,92 g

1,01 g

Bielkoviny 15,09 g
Sacharidy

z toho cukry

21,8 g

5,49 g

Vláknina
Soľ 0,01 g
Alergény obsahuje lepok

Skladovanie

Skladujte v suchu, mimo priameho slnečného žiarenia pri teplotách 4-25°C. Nevystavujte mrazu a vlhkosti.

Ďalšie informácie

Hmotnosť 250 g