Strukoviny
Strukoviny jedzte často, sú dôležité. Ich hlavnou prednosťou je vysoký obsah vlákniny a energie. Mali by ste často jesť jedlá, v ktorých je hrach, fazuľa, sója, cícer, mungo, či šošovica. Obsahujú veľa bielkovín, sacharidov, vlákniny, vitamínov a minerálov. Ich bielkoviny však nie sú plnohodnotné, a preto je vhodné kombinovať ich so živočíšnymi bielkovinami. Napríklad šošovica obsahuje najkomplexnejšie bielkoviny zo strukovín a navyše obsahuje nenasýtené mastné kyseliny dobré tuky. Jej jedávanie môže znížiť hladinu cholesterolu. Pozor na fazuľu tú nekomzumjte surovú. Fazuľové bôby jedzte vždy len riadne uvarené alebo inak tepelne upravené. Obsahujú totiž termolabilné toxické látky. Po tepelnej úprave je možné fazuľu jesť bez obáv.
Zobrazených 1–10 z 15 výsledkov
-
Bôb veľký 250g
1,42 € Pridať do košíka -
Cícer 400g
1,36 € Pridať do košíka -
Fazuľa adzuki 200g
1,31 € Pridať do košíka -
Fazuľa biela 500g
1,57 € Pridať do košíka -
Fazuľa farebná 500g
1,46 € Pridať do košíka -
Fazuľa mungo 150g
1,06 € Pridať do košíka -
Fazuľa veľkozrnná biela 250g
1,52 € Pridať do košíka -
Hrach zelený polený lúpaný 400g
1,20 € Pridať do košíka -
Hrach žltý polený lúpaný 400g
1,08 € Pridať do košíka -
Sója 500g
1,38 € Pridať do košíka