Popis
Celozrnná múka je chuťovo výraznejšia, preto je spočiatku vhodné postupne pridávať k bielej múke, kým prejdete na celých 100%. Farba pečiva je prirodzene tmavšia, cesto je tuhšie. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej múky.
Použitie a príprava
Bio pšeničná múka celozrnná hrubá je surovina vhodná na výrobu pekárenských a cukrárenských výrobkov, rôzneho pečiva, zákuskov a zahusťovanie pokrmov.
Výživové hodnoty na 100g
Zloženie
Podiel v konečnom produkte Alergény |
100% zomleté zrno bio pšenice potravinárskej
100% obsahuje lepok |
Energetická hodnota | 1454 kJ /343 kcal |
Tuky
z toho nasýtené mastné kyseliny |
2,4 g
0,6 g |
Sacharidy
z toho cukry |
65 g
3,1 g |
Vláknina | – |
Bielkoviny | 13 g |
Soľ | ‹0,01g |
Skladovanie
Skladujte v suchu, mimo priameho slnečného žiarenia pri teplotách 4-25°C. Nevystavujte mrazu a vlhkosti.